Behandla dina finnar

posted on 01 Jul 2015 02:51 by akne22
Många har problem med finnar i ansiktet så jag tänkte här dela med mig av mina tips mot akne!

1. Rengör ansiktet varje morgon och även kväll med ljummet vatten, prova att även använda hudvårdskrämer som du tar när du tvättar ansiktet.

2. Peta inte på dina finnar då det sprider smuts och bakterier.

Använd även en speciell handduk där du torkar av dig din ansiktstvätt efter och även innan så att du inte bara tar någon annans handduk för att då får du bara mera bakterier på händerna när du sedan ska upp med dom i ansiktet, så att var väldigt noga med vilken handduk du använder till ditt ansikte.

3. Ät ej mycket snaks och fet mat.

Försök även att hålla dig mer åt grönsaker och de som är lite nyttigare än chips, godis osv.

4. Tvätta dig ofta för att hålla din hygien så bra som möjligt, ät nyttigt och var ute och rör på dig ca 3 timmar i veckan (eller mera).

Att vara ute och få frisk luft är också väldigt viktigt för din kropp, även ansiktet.

5. Smink är inte det bästa om du har just akneproblem, du bestämmer själv vad du gör.

Av smink kan man också få väldigt mycket finnar av, speciellt om du lånar ut ditt smink till andra, till exempel din vän. Så att låna helst inte ut ditt smink till någon annan, det påverkar bara din hygien.

6. Det finns vissa produkter som man även kan tro vara bra för just din hy men när man har provat just den saken så kan det påverka dig väldigt mycket i ditt ansikte eller någon annanstans på din kropp.

7. Var noga med att tvätta dina händer innan du äter mat och även efter för att man vet egentligen inte hur mycket bakterier man har på händerna.

8. Tänk även på att det kan komma massor av bakterier i din säng, speciellt på kudden så att var väldigt noga med att byta lakan och allt sånt som man behöver tänka på som också kan påverka finnar.